Noh, piti saada jotain hyvää iltateelle. Teeleipä ei napannut, mielessä pyöri pannukakku ja hillo. Mutta hillitsin itseni, ja kaivoin esille Myllyn Parhaan kaurasämpyläreseptin. Pienillä muutoksilla syntyi hunajaisia iltamaistiaisia, juuri sopivan suolaisenmakeita iltateen kanssa.
Hunajaiset kaurasämpylät (n. 10 kpl)
2½ dl maitoa
2-3 rkl hunajaa
25 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
3-4 dl sämpyläjauhoja
25 g sulatettua voita / öljyä
2-3 rkl hunajaa
25 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
3-4 dl sämpyläjauhoja
25 g sulatettua voita / öljyä
Lämmitä maito ja hunaja kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Sekoita, ja jätä seos odottamaan liinalla peitettynä noin 20 minuutiksi. Hiutaleet turpoavat ja hiiva lähtee käymään. Kun näet seoksen kuplivan, voit lisätä suolan ja alustaa jauhot taikinaan. Lisää voi/öljy loppuvaiheessa. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, pyöritä tangoksi ja leikkaa paloiksi. (Halutessasi pyörittele palloiksi). Asettele sämpyläpalat pellille ja jätä kohoamaan liinalla peitettynä. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Valuta juoksevaa hunajaa ohuena nauhana sämpylöiden päälle. Maun mukaan, mutta älä liioittele. Halutessasi voit ripauttaa sämpylöiden päälle vielä pienen pintasuolan (suolamyllystä) tai jotain siemeniä. Paista noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti