perjantai 11. tammikuuta 2013

Pestosämpylät bostontyyliin

Jokin aika bostonkakun leipomisen jälkeen syntyi hauska (ihan naurattaa...) idea tehdä myös bostonleipää! No okei, en varmasti ole ensimmäinen ihminen, jolle tämä idea syntyy. Ja nopealla googletuksella ohjeita tosiaan löytyy runsaasti. Loppujen lopuksi en sitten asetellut sämpylöitä vuokaan ihan bostonkakun muotoon vaan paistoin suurimman osan ihan erillisinä sämpylöinä. Lopputulos maukas, mutta hieman rasvainen. Seuraavalla kerralla taidan tehdä peston itse niukalla öljyllä, valmispesto oli liian öljyistä. 


Rullatut pestosämpylät

Annos sämpylätaikinaa:
2,5 dl maitoa (tai vettä)
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 5 dl sämpyläjauhoja
0,25 dl öljyä

Täyte:
1 prk valmispestoa
1 dl pinjansiemeniä
rouhittua mustapippuria

Valmista sämpylätaikina normaaliin tapaan. Kauli taikina levyksi, levitä täytettä ohueksi läpikuultavaksi kerrokseksi taikinalevyn päälle, ripottele paahdetut pinjansiemenet ja mustapippuri päälle. Rullaa pötköksi ja leikkaa n. 5 cm paloiksi. Asettele väljästi vuokaan ja anna kohota n. 30 minuuttia liinalla peitettynä. 

1 kommentti: