Valmiita focacciapaloja. Ruokaisampi versio; päällä tomaatteja, palvikinkkua ja yrttejä. |
Focacciataikina (1 pellillinen):
4 dl vettä50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl kuivattua basilikaa
3 dl sämpyläjauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
Päälle (esimerkiksi):
Oliiviöljyä
Uunitomaatteja
Kapriksia
Kuivattua rosmariinia/timjamia
Sormisuolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja basilika. Lisää sämpyläjauhot ja oliiviöljy. Taikinaa saa sekoittaa voimakkaasti alusta alkaen, jolloin sitkoa alkaa muodostua heti. Alkusekoituksen ansiosta pääse vähän helpommalla loppuvaivauksessa. Alusta vehnäjauhot taikinaan, vaivaa taikina huollellisesti. Taikina saa jäädä käsiin tarttuvaksi. Kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
Öljyä uunivuoka tai pelti oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele öljytyin käsin, siten että taikinan pinta saa kauttaaltaan öljyä. Kohota taas liinan alla n. 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa tomaatit:
Uunitomaatit:
200 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kaada kirsikkatomaatit leivinpaperoidun pellin päälle. Ripottele oliiviöljyä päälle ja rouhi sekaan suolaa ja mustapippuria. Pyörittele tomaatteja pellillä siten, että ne saavat mausteita pintaansa. Paista tomaatteja 175 asteisessa uunissa kunnes ne hieman pehmenevät ja kuori halkeaa.
Kun focacciataikina on kohonnut, painele pintaan kuoppia, joihin painat uunitomaatteja (varo sormiasi, tomaatit ovat kuumia!). Lado päälle myös muut haluamasi "täytteet", mutta ainakin jotain kuivattua yrttiä ja sormisuolaa! Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Tomaatti-siemenfocaccia valmiina uuniin! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti