sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Italialaisittain täytetty rullaleipä

Tässä rullaleivässä on vain jotain niin herkullista. Ihana iltapala! Ohje on napattu Pienestä leipäblogista, taikinaa on mukailtu maun mukaan. Taikinan kaulitsemisessa ja rullauksessa kannattaa olla huolellinen, ettei tule tehneeksi reikiä. Voin kertoa, että varsinkin juustotäytteet sitten helposti pullahtavat pellille. Näin kävi kerran, myöntäsinkö toisenkin...


Rullaleipä

2 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl sokeria
vajaa 1 tl suolaa
3 dl spelttijauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
loraus oliiviöljyä

Täyte:
Kylmäsavustettua possua / parmankinkkua
Mozzarellaa
Tomaattia
Basilikaa
Mustapippuria
Ripaus suolaa
Ripaus oliiviöljyä

Liuota kylmään veteen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes siihen on muodostunut mukava sitko. Lisää vaivaamisen loppupuolella loraus oliiviöljyä. Jätä taikina peitettynä lepäämään 75 minuutiksi. Jos sinulla ei ole aikaa kohotella taikinaa näin pitkään, käytä lämmintä vettä.

Kumoa kohonnut taikian työpöydälle ja kaulitse/muotoile taikinasta suorakulmion muotoinen ohut levy. Reikiä ei sitten kannata tehdä... Levitä haluamasi täytteen ainekset levylle, mutta muista jättää "saumanvara" reunoille. Kääri mahdollisimman tiukalle rullalle. Nipistele sauma kiinni ja asettele rulla pellille saumapuoli alaspäin. Taita rullan päädyt rullan alle, jotta täytteet eivät pursua päädyistä ulos. Anna rullan kohota n. 45 minuuttia keittiöpyyhkeellä peitettynä.

Paista rullaa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Annan jäähtyä ennen leikkaamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti