Rullaleipä
2 dl vettä20 g hiivaa
1 tl sokeria
vajaa 1 tl suolaa
3 dl spelttijauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
loraus oliiviöljyä
Täyte:
Kylmäsavustettua possua / parmankinkkua
Mozzarellaa
Tomaattia
Basilikaa
Mustapippuria
Ripaus suolaa
Ripaus oliiviöljyä
Liuota kylmään veteen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes siihen on muodostunut mukava sitko. Lisää vaivaamisen loppupuolella loraus oliiviöljyä. Jätä taikina peitettynä lepäämään 75 minuutiksi. Jos sinulla ei ole aikaa kohotella taikinaa näin pitkään, käytä lämmintä vettä.
Kumoa kohonnut taikian työpöydälle ja kaulitse/muotoile taikinasta suorakulmion muotoinen ohut levy. Reikiä ei sitten kannata tehdä... Levitä haluamasi täytteen ainekset levylle, mutta muista jättää "saumanvara" reunoille. Kääri mahdollisimman tiukalle rullalle. Nipistele sauma kiinni ja asettele rulla pellille saumapuoli alaspäin. Taita rullan päädyt rullan alle, jotta täytteet eivät pursua päädyistä ulos. Anna rullan kohota n. 45 minuuttia keittiöpyyhkeellä peitettynä.
Paista rullaa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Annan jäähtyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti