sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mango-appelsiinijuustokakku pääsiäispöytään

Pääsiäisen teemapostaus tulee muutaman viikon myöhässä! Meillä syötiin pääsiäisenä useampaakin jälkiruokaa, mutta tämä oli ehkä niistä raikkain ja keväisin. Vaikka pääsiäisenä oli kyllä kevättunnelmat vielä kaukana. Pitkäperjantaina käytiin vielä hiihtolenkillä ja ladut olivat erinomaisessa kunnossa! 

Ohje on bongattu Kinuskikissalta, mutta en malttanut olla tuunaamatta reseptiä enemmän omaan makuun. Dominopohja oli erinomainen, mutta lisäsin joukkoon vielä wiener nougat murskaa. Tällä saatiin mukavan rapea suutuntuma. Täytteeseen lisäsin vielä hieman raastettua sitruunan kuorta niin saatiin pientä lisävivahdetta. Mielestäni tämä lisäys tuli tarpeeseen ja kakku sai lisähaposta mukavaa raikkautta.

Mango-appelsiinijuustokakku


Pohja:
200 g domino-keksejä
1 dl wiener nougat crushia
50 g margariinia
Täyte:
2 appelsiinin kuori raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl appelsiinimehua
3 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk mangososetta (Piltti)
8 liivatelehteä
Kiille:
3 liivatelehteä
350 g appelsiini-mangosmoothieta

Sivele irtopohjavuoan reunoille kasviöljyä, näin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska ja wiener nougat crush joukkoon, sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinien ja sitruunan kuori. Voit joko puristaa itse tarvitsemasi appelsiinimehun tai käyttää kaupan valmismehua (mutta ei sitten mitään tiivistemehua...). Vaahdota vaniljakastike, lisää vaahdon joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja mangosose. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan reippaasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä ½ dl smoothiesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita lopun smoothien joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Itse koristelin kakun tummalla suklaalla. Homma meni kutakuinkin näin: Poista irtopohjaruoan reunat. Aseta kakku leivinpaperin päälle. Roiski sulanutta suklaata pitkin kakun pintaa. Näin saat kätevästi muka-taiteellisen ja näyttävän koristelun. Ja tietysti esim. ananaskirsikat sopivat keväisen kakun koristeeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti