Avokadopasta (3-4 annosta)
1 valkosipulinkynsi
1 mieto chili
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen korianteria
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400–500 g spagettia tai tagliatellea tai...
Paahdetut uunitomaatit:
200-250 g kirsikkatomaatteja
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Valmista ensin uunitomaatit: kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa tomaatit leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta päälle öljyä, rouhi mustapippuria ja suolaa sekaan. Pyörittele tomaatit öljyssä ja mausteissa kauttaultaan. Paista uunissa kunnes tomaatit alkavat "rakoilla" eli niiden kuori puhkeaa. Nosta jäähtymään.
Hienonna valkosipuli ja chili tarjoilukulhon pohjalle. Purista sekaan limemehu. Viipaloi avokadon hedelmälihat. Silppua kevyesti basilika ja persilja. Raasta juustot. Voit lisätä kaikki ainekset suoraan tarjoilukulhoon. Rouhi sekaan mustapippuria ja kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita ainekset "kastikkeeksi". Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta pasta lävikössä ja lisää tarjoilukulhoon. Sekoita pasta kastikkeen kanssa, lisää keitinvettä niin, että saat sopivan koostumuksen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää uunitomaatit joukkoon. Rouhi vielä päälle hieman mustapippuria ja ehkä ripaus korianteria koristeeksi. Tarjoile heti.
Tämän pastan jälkeen kyllä tiesi syöneensä. Joten jos haluat kevyemmän version, tiputa juuston määrä vaikkapa puoleen. Avokadokin on tuhtia tavaraa. Päätettiin, että tätä syödään meillä pelkästään korianterilla eikä lehtipersiljalla höystettynä, alkuperäisessä reseptissä olivat vaihtoehtoisia. Kumpikaan ei kovin tykkää persiljasta (niin, ei edes lehtipersiljasta). Korianteri vie ruuan vahvasti kohti thai-makumaailmaa, jota myös limetti ja chili tukevat.
Ps. Jos haluat ruuan säilyvän tarjoiluastiassa lämpimänä pidempään, esilämmitä kulho esimerkiksi kuumalla vedellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti