Porkkanakakun kuuluu olla mehevää ja mausteista, älä siis pihistele makuaineissa! Porkkanaa ei kannata raastaa kaikkein hienoimmalla terällä (kosteus karkaa, tulee mössöä), mutta toisaalta sitä ei kannata jättää kovin karkeaksikaan (liikaa purutuntumaa). Siltä väliltä! :)
Porkkanakakku
1 dl hasselpähkinärouhetta
175 g porkkanoita raastettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
1-2 tl inkivääriä raastettuna
2 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g voita
Kuorrute:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
sitruunan kuoriraastetta myös koristeeksi
Voitele ja korppujauhota vuoka (halk. 24 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda1- pähkinärouhe kuivalla pannulla kunnes se saa hieman väriä. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta tuoreella inkiväärillä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Valuta sulatettu ja jäähtynyt voi taikinaan, sekoita varovasti. Lisää jauhoseos varovasti nostellen. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja pähkinät, edelleenkin varovasti ja mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä (tai sitä seuraavana...), joten voit siirtää sen viileään vetäytymään. Kuorrutus kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Täytteen määrä on leipojasta kiinni: toiset pitävät runsasta kerroksesta porkkanakakun päällä, toiset niukemmasta. Kakun voi myös halkaista ja laittaa täytettä väliinkin. Kakun pinnan voi koristella esim. sitruunankuoriraasteella tai pähkinärouheella!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti