Perunasalaatti salviaöljyllä (alkupalana kuudelle)
1 kg varhaisperunoita
loraus oliiviöljyä
2 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
sormisuolaa
kalamata oliiveja
kapriksia
parmesanlastuja/fetaa
1 puntti viinisuolaheinää (rucolakin toimii)
Salviaöljy:
1 dl oliiviöljyä
1 puntti salviaa
juoksevaa hunajaa
suolaa
Pese perunat huolellisesti. Halkaise perunat siten, että ne ovat mukavia suupaloja. Laita perunat leivinpaperoidulle uunivuoalle ja lorauta oliiviöljyä päälle. Raasta sitruunan kuoret ja purista sitruunan mehu perunoiden joukkoon. Lisää perunoihin myös kunnon ripaus sormisuolaa. Sekoita ja laita uuniin 175 asteeseen. Kypsymisaika riippuu lajikkeesta ja perunoiden koosta, tarkkaile tilannetta. Voit kääntää perunat kerran paistamisen aikana. Kun perunat ovat kypsiä, nosta pelti pois uunista ja jätä vetäytymään. Perunat saavat herkullisen hienostuneen sitruuna-aromin liemen imeytyessä niihin.
Valmista salviaöljy: laita kapeaan astiaan oliiviöljy ja revityt salvianlehdet. Lourauta sekaan juoksevaa hunajaa ja suolaa. Mausta aluksi varovaisesti. Sekoita sauvasekoittimella, maista ja lisää tarvittaessa hunajaa tai suolaa.
Kumoa vetäytyneet perunat tarjoilukulhoon. Lisää loput aineet, sekoita, tarjoile ja nauti! Salaattiin käyvät myös artisokansydämmet, pannulla kevyesti käytetty parsa jne. Tässä salaatissa jujuna ovat sitruunaiset perunat, suolaiset pikkulisukkeet ja salviaöljy + jotain vihreää. Muuten tätä voi varioida ihan oman maun mukaan!
PS. Voit esivalmistella salaatin muutaman tunnin ennen tarjoilua, mutta lisää viinisuolaheinä ja salviaöljy vasta lopuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti